За даними прес-центру штабу ООС, поблизу Авдіївки бойовики здійснили кілька пострілів із підствольного та ручного протитанкового гранатометів. Ця вогнева провокація противника не становила загрози для наших оборонців, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували.

«Бойових втрат внаслідок ворожих пострілів немає. На всіх ділянках фронту спостерігається тиша», — зазначили в штабі.

За даними розвідки Об’єднаних сил, підрозділи проросійських збройних формувань на Донбасі продовжують зазнавати втрат особового складу. З моменту початку повного і всеосяжного режиму припинення вогню від 27 липня ворожі підрозділи втратили 21 особу померлими і 29 пораненими та травмованими.

«Усі втрати небойові. Серед них підриви на власних вибухових пристроях, самогубства, передозування наркотиками та алкоголем. Також продовжують мати місце нестатутні взаємовідносини, ДТП та самовільне залишення місця служби.

Морально-психологічний стан у ворожих підрозділах вкрай низький. До цього додається істотна неукомплектованість особовим складом. Цю проблему окупанти хочуть розв’язати, використавши потенціал мирного населення чоловічої статі, та залучити їх до контрактної служби, але безуспішно», — повідомили там.