Проросійські збройні формування продовжують нехтувати перемир’ям. За даними прес-центру штабу ООС, за добу (на ранок 31.08) поблизу Мар’їнки ворог зробив кілька пострілів зі стрілецької зброї. Також на цій ділянці фронту за допомогою ручного протитанкового гранатомета бойовики здійснили дистанційне мінування місцевості однією протипіхотною міною ПОМ-2.

Крім того, на Приазов’ї, всупереч домовленостям у рамках Тристоронньої контактної групи, задокументовано проліт ворожого БПЛА типу квадрокоптер. Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил негайно було здійснено радіопридушення каналів управління та навігації безпілотника противника, що унеможливило його подальше використання.

«Загалом українські військовослужбовці зафіксували два ворожі порушення оголошеного режиму припинення вогню. Усі ці провокації противника не становили загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували. Серед особового складу ЗСУ бойових втрат та поранень немає», — зазначили в штабі.