На знімку: Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль (перший праворуч) і в. о. міністра енергетики Ольга Буславець (у центрі) під час відвідання шахти «Торецька» ДП «Торецьквугілля».

У Краматорську глава уряду нагородив гірників з нагоди Дня шахтаря відзнаками Кабінету Міністрів. «Ваша професія — одна з найбільш небезпечних і водночас одна з найбільш достойних у світі, бо це справді виклик — щодня спускатися в шахту. Дякуємо кожному з вас за самовіддану працю», — наголосив Д. Шмигаль.

У Торецьку Прем’єр-міністр, в. о. міністра енергетики Ольга Буславець та голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко здійснили спуск у шахту «Торецька» ДП «Торецьквугілля».

«Держава в особі уряду, в особі Президента дбає про майбутнє вугільної галузі, яка залишається пріоритетом для України, — сказав прем’єр під час відвідання шахти. — Вона є основою для економіки багатьох галузей: енергетики, металургії, хімічної промисловості і має величезне соціальне значення. Адже мономіста, яких в Україні понад 60, у більшості випадків залежать від шахт».

Д. Шмигаль звернув увагу на складнощі і кризові явища, що мали місце у вугільній галузі. Він зазначив, що уряд докладає зусиль для вирішення питання поточної кредиторської і дебіторської заборгованостей та заборгованості за електроенергію.

«Це питання є комплексним, і на кожному підприємстві його треба вирішувати індивідуально. Ми знаємо загальну суму — це понад 29 мільярдів гривень. Уряд буде спільно з підприємствами та шахтарськими профспілками працювати для розв’язання накопичених за останні роки проблем», — запевнив Прем’єр-міністр України.

В. о. міністра енергетики Ольга Буславець у зв’язку з цим додала, що тільки за серпень завдяки спільній роботі міністерства та уряду «Центренерго» було виплачено 600 мільйонів гривень для усіх шахт. «Це дало можливість погасити борги із зарплати й електроенергії та вивести шахти з простою. Надалі працюватимемо, щоб усі шахти функціонували стабільно», — сказала О. Буславець.

Фото автора.