За даними прес-центру штабу ООС, зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета ворог здійснив поодинокі провокативні постріли в бік позицій українських воїнів поблизу населеного пункту Кам’янка, що на Донеччині.

Вогневі провокації противника не становили загрози для наших захисників. Українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували. Бойових втрат внаслідок пострілів серед особового складу Об’єднаних сил немає. На превеликий жаль, один із військовослужбовців, поранених внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої, після проведення реанімаційних заходів помер від отриманих опіків, зазначили в штабі.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, командування оперативного угруповання російсько-окупаційних військ використовує запроваджений режим припинення вогню для нарощування інженерного обладнання передових позицій майже по всій лінії розмежування.

«Минулого тижня противник здійснював інтенсивні заходи зі спорудження нових окопів і бліндажів на новоайдарському, сєвєродонецькому, бахмутському, авдіївському, торецькому, курахівському та волноваському напрямках. Крім того, окупанти продовжували встановлення мінно-вибухових загороджень з використанням протипіхотних і протитанкових мін», — зазначили в штабі.