Захід відбувся за підтримки Національної спілки журналістів України.

Директор бібліотеки Алла Гордієнко сказала, що ці книги дуже цінні для них і необхідні для юних читачів. Адже серед потоку літератури про війну дуже мало книжок для дітей. Хоча тут і не написано про бої.

Перший секретар НСЖУ Ліна Кущ зазначила, що серед дітей війни ці книги дуже затребувані.

Автор книг Борис Кутовий, діючий військовик, журналіст, письменник розповів, що 30 книг дилогії також поїхали до Нью-Йорку. Там відбудеться аукціон, і гроші підуть на підтримку дітей. Автор також вважає, що його твори — це захист від російської агресії — не тільки воєнної, а й духовної. В одному із сіл поблизу лінії фронту на сході бібліотека, куди він також подарував книги, стала культурним центром. Діти туди приходять, граються, читають. «Саме заради дітей, заради майбутнього ми захищаємо нашу землю», — каже Борис.

«На сході уздовж лінії фронту залишилося багато дітей, і ми повинні ними займатися, формувати їхню свідомість», — продовжує письменник.

Борис Кутовий розповів, що вже сформовано групу дітей для лікування в спелеосанаторії міста Соледар. Наприкінці вересня вони вже лікуватимуться. Військовик каже, що це чималі гроші і їх продовжують збирати.

Діти мають читати книги», — сказав на завершення Борис Кутовий.

Фото автора.