На знімку: попри всі труднощі, українські вояки впевнено стоять на рубежах.

Фото Олександра КЛИМЕНКА (з архіву «Голосу України»).

Біля Причепилівки у Луганській області 6 вересня окупанти зі стрілецької зброї відкрили вогонь по українських позиціях. Поранення військового Тараса Кубійовича було несумісне з життям. Крім того, тоді ж проросійські бойовики з гранатомета прицільно обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу Красногорівки, там є поранений. Українські армійці обстрілів не проводили.

На жаль, з початку дії режиму припинення вогню на Донбасі, 27 липня, і впродовж серпня в зоні проведення ООС загинули шестеро українських військовослужбовців, ще троє — зазнали поранень. Щоправда, за офіційними даними, втрати були внаслідок «необережного поводження зі зброєю та підриву на вибуховому пристрої» або ж «через погіршення здоров’я» та «гостру серцеву недостатність».

Так, 28 липня перестало битися серце солдата Артура Бахнара, 29 липня обірвалося життя солдата Сергія Вергуна. А сьогодні Україна втратила ще одного захисника — старшого сержанта Володимира Перекрестова, йдеться в повідомленні ООС від 30 липня.

12 серпня через необережне поводження зі зброєю загинув військовослужбовець окремого розвідувального батальйону зі складу ООС, зазначили в повідомленні прес-центру ОТУ «Північ».

13 серпня в Донецькій області внаслідок відхилення від маршруту підірвалися на вибуховому пристрої двоє військових. Один із них загинув, другий — дістав поранення. Про це повідомили у прес-центрі оперативно-тактичного угруповання «Схід».

21 серпня через необережне поводження зі зброєю загинув ще один український військовослужбовець.

25 серпня двоє бійців підірвалися на вибуховому пристрої та дістали поранення, йдеться у повідомленні прес-центру штабу ООС.

Загалом від початку повного та всеосяжного перемир’я, за даними прес-центру РНБО, з 27 липня по 30 серпня у зоні ООС відбулося 64 обстріли.

У свою чергу ОБСЄ повідомляє, що з 27 липня по 28 серпня зафіксовано 727 порушень припинення вогню. До таких порушень спостерігачі віднесли 111 вибухів, 2 невизначені боєприпаси, 12 освітлювальних ракет, 602 автоматні черги та постріли.

Коли верстався номер, стало відомо, що в лікарні від численних опіків, що їх зазнав під час підриву на невідомому пристрої в Донецькій області, помер Руслан Волков, матрос, вогнеметник 35-ї окремої бригади морської піхоти. Про це йдеться на офіційній сторінці в Фейсбуці 35-ї ОБрМП.