За результатами перевірок відповідних повідомлень поліцейськими відкрито чотири кримінальні провадження та складено один адміністративний матеріал.

У Новоайдарському районі правоохоронці зареєстрували повідомлення місцевого мешканця про те, що на перехресті вулиці Незалежності та провулку Незалежності у містечку Новоайдар розміщено білборд одного з представників місцевої влади, що, на думку заявника, є прихованою політичною рекламою.

На блокпості «Новоохтирка» Новоайдарського району поліцейські виявили автівку під управлінням мешканця Запорізької області, якою перевозилась агітаційна продукція однієї з політичних партій без вихідних даних. За даним фактом складено адміністративний протокол за частиною другою статті 212-13 Кодексу про адміністративні порушення «Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск».

У Кремінському районі працівники Національної поліції виявили факти перевезення громадян з міст області до міста Кремінна з метою їх реєстрації до реєстру виборців. Дані факти внесені до ЄРДР та відкриті кримінальні провадження за статтею 158 Кримінального кодексу «Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців» та статтею 160 «Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму».

А в селі Шуліківка Біловодського району правоохоронці виявили факт роздачі пакетів з цукром, на яких є агітаційні написи голосувати за одну з політичних сил.