Тут розміщені підприємства дерево- та металообробної промисловості, автотранспортні, ВАТ «Сарненський хлібозавод» торговельної марки «Скиба», вузлова залізнична станція, через нього проходять жваві міжнародні траси. А невдовзі він стане ще й центром укрупненого Сарненського району. Тобто у нього є перспективи розвитку.
Що думають про Сарни мешканці, яку оцінку за роботу ставлять міській владі, вони поділилися з «Голосом України».

Тетяна КОЛЯДИЧ, 26 років, журналістка:

— 2020 рік може асоціюватися в Сарнах із поліпшенням доріг у місті. Нехай не кожну дорогу капітально ремонтують, але грейдерують майже всі. Наприклад, вулицю Волинську, де живе моя бабуся, зараз зовсім не впізнати. Пригадую, як у дитинстві після дощу вона була суцільним болотом, а нині — рівна дорога, якою приємно пройтися.

Подобається, що місто піклується про талановитих дітей, молодь і спортсменів. Їх підтримують фінансово за перемоги та призові місця. За останні роки міські будинки культури, на мій погляд, вийшли на новий рівень майстерності. Це тішить.

Хорошою ініціативою в Сарнах є вітати старожилів з ювілеями. Я нерідко спілкуюся з людьми похилого віку по роботі та відчуваю до них особливий сентимент. Їм часто бракує уваги та підтримки. Для них важливо відчувати, що їх цінують. Тому грошова винагорода та візит на день народження міського голови Світлани Усик — це гідний подарунок.

Сарни добре справляються з озелененням територій, облагородженням паркових зон. Але актуальною у нас залишається проблема громадських вбиралень.

Світлана МАРКОВЕЦЬ, 41 рік, поштовий працівник:

— Наше місто за останні роки щодо благоустрою дуже змінилося на краще. Ремонтують вулиці, прокладають тротуари, дуже багато квітів, що піднімає настрій дорогою на роботу. Я живу на вулиці Бєлгородській, то на ній проклали тротуар аж до автовокзалу, тепер пішоходам безпечно ходити.

Невпізнанно змінився і дитсадок № 9, у який я вожу свою внучку Даринку. За карантин тут багато зроблено, щоб було комфортно малечі. До речі, по всьому місту збільшилася кількість дитячих майданчиків, що схвально сприймається людьми.

Дуже привабливий і центр нашого міста. Тут дитячий майданчик, фонтан, багато квітників, зручні лавочки, багато зелені.

А цими днями у нашому місті відкрився спортивний комплекс «Сарни Арена». Для спортсменів та любителів фізкультури це справжній рай. Одне слово, місто помолоділо, стало привабливішим.

Задовільно працюють і комунальні служби міста, в чому заслуга міського голови Світлани Усик та депутатів міської ради.

Андрій ТОКОВ, учитель фізвиховання, 28 років:

— У нашому місті зроблено тротуари і дорогу на вулиці Технічній, яка була у занедбаному і просто жахливому стані. Облаштовано дворові території на вулиці Набережній, встановлено у дворах ігрові майданчики для дітей. У парковій зоні, поблизу якої я живу, теж облаштували ігровий та спортивний майданчики для дітей.

І мені, як вчителю фізвиховання, приємно спостерігати за тим, що діти з користю для здоров’я проводять свій вільний час. За це вдячний міській владі, яка багато зробила і робить для благоустрою міста. Видно, що у міста є господиня в особі Світлани Усик.

Юрій ПРОЗАПАС, піар-менеджер, 35 років:

— Впродовж останніх кількох років у місті з’явилося багато нових дитячих майданчиків, стають чистішими й ошатнішими вулиці. Значно поліпшилася матеріально-технічна база дитячих дошкільних закладів міста, які перебувають на балансі міської ради. Видно у багатьох площинах, що місто розвивається. Про нього дедалі більше чують в Україні та за кордоном з позитивного боку. І цим я пишаюся.

Галина БАБІК, 65 років, пенсіонерка:

— Сарни нині мають охайний вигляд, бо, на мою думку, працюють комунальні служби. У нас багато квітників, дитячих ігрових майданчиків, що дуже тішить. Навіть у Рівному фонтан біля кінопалацу «Україна» вмикають на великі свята. А у нашому місті, у центрі, він працює постійно, навіть тепер.

Влада у місті є. Ми із сусідом були на прийомі у міського голови Світлани Борисівни. Зустріла привітно. Уважно вислухала нашу проблему і допомогла. Бо неподалік наших ветхих уже домівок були встановлені «лежачі» поліцейські. Коли їхали дуже важкі машини, переїжджаючи через ті перепони, дуже грюкали — у наших хатах шибки і посуд у сервантах дриготіли. Після нашого звернення швидко була реакція — «лежачих» поліцейських демонтували. Тепер спокійно живемо.

Позитивні перетворення у нашому місті є, потрібно цю тенденцію продовжувати і надалі. А для цього потрібно, щоб у місті був господар, як це зараз, і його однодумці. Та ще й щоб самі городяни були зацікавлені у розвитку рідного міста.

Думки записувала Олександра ЮРКОВА.

Рівненська область.

Фото надані автором.