Адмінприміщення Костопільської міської ради.

Тут розміщені промислові підприємства деревообробки, склозавод, розвивається дрібне і середнє підприємництво. Охайний, комфортний для життя. Місто з хорошим транспортним сполученням.
А що думають про розвиток Костополя самі його жителі, ми поцікавилися, зустрівши їх на вулицях райцентру.

Микола СНІТКО, 53 роки, підприємець:

— Ми з дружиною маємо невеличкий бізнес, з якого, власне, живемо. Депутати та міський голова Євгеній Денисюк добре знають проблеми дрібного і середнього бізнесу, а тому стараються підтримувати підприємців. Особисто я, хай з якими питаннями звертався у міську раду, завжди знаходив там розуміння і підтримку. Такі ж відгуки чув і від інших знайомих підприємців.

Марія ЖДАНЮК, 52 роки, безробітна:

— Наше місто за Союзу мало великі підприємства, було одним із промислових центрів Рівненщини. Але в силу обставин припинили існування «Будінструмент», завод базальтових і теплоізоляційних матеріалів, значно зменшився штат і на колишньому ДБК, який подрібнили на окремі підприємства, на склозаводі. Вивільнені люди, точніше частина із них, спробували започаткувати власну справу. Міська влада їх підтримала при становленні, тому у Костополі так багато приватних магазинчиків, кафе, перукарень. І це добре, бо люди зайняті роботою, і податки сплачуються, середній і малий бізнес на виду, а не в тіні.

Довідково

У Костополі зареєстровано майже 1500 приватних підприємців. Цьогоріч за три квартали вони сплатили 10 мільйонів гривень єдиного податку.

Тихон ЗАВАЛЬСЬКИЙ, 46 років, далекобійник з Білорусі:

— За специфікою своєї роботи я буваю в різних містах України, особливо часто у справах у Костополі. Мені це місто подобається своєю чистотою й охайністю. Вже з самого ранку тут працюють комунальні служби, двірники. Видно, що у місті є господар, який піклується і любить своє місто. Бажаю процвітання Костополю, в який мені завжди приємно приїжджати.

Вікторія ЛЕВЧИК, 33 роки, працівниця школи:

— Я живу на Хмизопільській вулиці, вона останнім часом дуже упорядкована завдяки міській владі: її заасфальтували, провели освітлення. Комунальники постійно вивозять сміття. До нас проводять водогін і водовідведення, так само як і до вулиць, розташованих поблизу склозаводу та восьмої школи. Ми дуже вдячні за це міському голові Євгенію Денисюку та депутатам. Дбає влада і про благоустрій інших мікрорайонів Костополя, що дуже тішить.

Довідково

За кошти міського бюджету виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво дитсадка по вулиці Хмизопільській. Але через пандемію в цьому році воно не почнеться. Місто готове співфінансувати цей проект, а також чекає підтримки його реалізації з боку Державного фонду регіонального розвитку.

Ольга ПРОКОПЧУК, 32 роки, в декретній відпустці:

— Я часто гуляю з дитиною центром міста, де живу. Дуже рада, що останнім часом проклали нові тротуари по вулицях 1 Травня, Бурова, Сарненській та інших. Тепер зручно з візочком по них проїхатися. Заасфальтували в місті головні вулиці — Рівненську і Степанську. Час від часу на вулиці Рівненській траплялися ДТП. Там конче потрібно було встановити світлофор. Люди звернулися з цим до міської влади, їх почули, встановили. Тож тепер, сподіваюся, що аварій поменшає, а краще, щоб їх взагалі не було. Місто доглянуте, тут владі і комунальникам — респект.

Довідково

На благоустрій Костополя в цьому році за Програмою благоустрою міста виділено 30 мільйонів гривень.

Ірина БОРОВИК, 24 роки, тимчасово не працює:

— Я щойно приїхала із заробітків з Польщі, відбула карантин. А тепер пройшлася вулицями рідного міста, за яким скучила. Чисте, охайне, як завжди. Побачила, що реконструюють центральний парк — встановили нову огорожу, дитячий скейт-майданчик. Це дуже добре, що міська влада дбає про створення зелених куточків у нашому промисловому місті, щоб людям було де із сім’ями провести дозвілля. Чула від людей, що у нас і басейн скоро в місті буде.

Довідково

Виконано перший етап реконструкції центрального парку. Загалом на її повну реалізацію треба 14 мільйонів гривень. Адже тут ще планують встановити освітлення, зручні лавки, облаштувати доріжки, розбити квітники. Все це — в наступних етапах.

Ольга БОРОВЕЦЬ, 56 років, домогосподарка:

— Коли я працювала у комунальному підприємстві, туди ніхто не хотів йти на роботу, бо воно фактично було на колінах. Нині комунальні підприємства піднялися з колін, працюють нормально: у місті функціонують водопостачання, водовідведення, вулиці і дворові території прибираються, вивозиться сміття. Нам у приватному секторі, де я живу із сім’єю, безплатно встановили контейнери для сміття. Кажуть, закупили за кошти міста. Це дуже добре. Комунальники забезпечені новою технікою, ми її бачимо на вулицях, коли ті працюють.

Довідково

Тільки у цьому році за кошти міста придбали для КП «Костопількомунсервіс» міської ради каток для асфальтування доріг, автовишку, торік — новий сміттєвоз на базі автомобіля «Форд».

Галина ЛЕВЧУК, 36 років, домогосподарка:

— У місті нашому, безперечно, є господар. Це видно по вулицях, скверах, дворах. Але для мене важливо, щоб на випадок біди можна було достукатися до влади, щоб тебе прийняли, вислухали, а головне — допомогли. У Костополі, на щастя, в екстрених випадках можна розраховувати на підтримку міського голови Євгенія Денисюка та депутатів. У моїх знайомих сталася біда — згорів будинок. Вони звернулися до Євгенія Денисюка — міська влада допомогла, виділивши погорільцям 25 тисяч гривень.

Довідково

За останні чотири роки Костопільська міська рада надала допомоги 24 костопільчанам, які постраждали від пожеж, на суму майже 250 тисяч гривень.

Рівне.

Фото з інтернет-ресурсу.