Цей керівний документ визначає основні принципи організації інформаційно-комунікаційної діяльності у військовій сфері. У Доктрині публічного спілкування враховано як принципи та підходи армій провідних країн-членів НАТО, так і досвід, набутий під час проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

Доктрину публічного спілкування розроблено Управлінням зв’язків з громадськістю Збройних Сил України. Вона допоможе командирам усвідомити свою провідну роль у цьому важливому напрямі діяльності. А для офіцерів служб зв’язків з громадськістю (прес-офіцерів) стане дороговказом під час спілкування із суспільством та ЗМІ.

Також доктрина буде корисна для викладачів і курсантів військових навчальних закладів, слухачів оперативно-тактичного та оперативно-стратегічного рівнів, які в майбутньому здійснюватимуть проактивну комунікацію при прийнятті управлінських рішень.

Довідково

Відповідно до нормативно-правових актів у військовій сфері, доктрини — це документи, які визначають систему офіційних поглядів і положень щодо управління, застосування, підготовки та забезпечення.

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.