Фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ) провели контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет до зенітного ракетного комплексу С-300В1.

Водночас випробувальною бригадою здійснено зовнішньотраєкторні вимірювання польоту дослідних зразків у рамках проведення попередніх випробувань блоків самоліквідації до зенітних керованих ракет зенітного ракетного комплексу С-300ПС (ПТ) та, в рамках приймально-здавальних випробувань, вимірювання польоту ракет для «Вільхи».

Окрім того, з метою достовірної оцінки ураження ракетами повітряних цілей радарна система MFTR-2100/40 виконувала зовнішньотраєкторні вимірювання польоту зенітних керованих ракет на стратегічних командно-штабних навчаннях «Об’єднані зусилля-2020», під час проведення етапу практичних дій військ.

ДОВІДКОВО

Радарна система MFTR 2100/40 з високою точністю фіксує траєкторні параметри ракетних і артилерійських боєприпасів усіх калібрів, а також літаків і БпЛА із записом усіх траєкторних параметрів об’єкта та змогою відтворення їх у будь-якій конкретній точці польоту. Максимальна дальність супроводження об’єктів (залежно від метеоумов) — до 250 км.

Фото прес-служби ДНДІ ВС ОВТ.