Метою тренування було вдосконалення майстерності та обмін досвідом між командами кораблів держав — членів та партнерів НАТО.

— Спільні завдання та тренування з військовими кораблями США та НАТО — це великий досвід, що дає змогу нам бути взаємосумісними та готовими разом стати на захист безпеки, стабільності та миру в Чорноморському регіоні. Тому тренування типу «PASSEX» є чудовою нагодою для вдосконалення майстерності, морської виучки та обміну досвідом між екіпажами кораблів двох держав. Ми маємо намір і надалі поглиблювати партнерство та розширювати співробітництво у військовій сфері з нашими стратегічними партнерами зі Сполучених Штатів Америки, — зазначив командувач Військово-Морських сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Під час виконання спільних маневрів у відкритому морі кораблі та катери держав-учасниць навчання відпрацювали низку завдань з підвищення взаємосумісності відповідно до стандартів Північноатлантичного Альянсу. Зокрема, корабельно-катерною групою на переході морем було відпрацьовано тактичне маневрування, тренування зі зв’язку, протиповітряну оборону, відбиття ударів противника тощо.

Слід зазначити, що українські Військово-Морські сили вже тривалий час використовують стандарти НАТО в багатьох напрямах своєї діяльності.

Служба зв’язків з громадськістю командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.

Фото Служби зв’язків з громадськістю командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.