6 жовтня 2020 року. Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Учора з Міжнародного аеропорту «Бориспіль» спеціально оснащеним медичним літаком бундесверу А310 вирушили на лікування до Німеччини 13 українських військовиків, які отримали поранення під час бойових дій на сході України. Це вже десятий рейс з місією медичної евакуації з «Борисполя» до Німеччини. Всього за останні шість місяців до ФРН уже було доставлено 138 пацієнтів. Проект розпочався 2014 року, коли на літаку екстрено вивозили поранених євромайданівців. Нині лікарі переймаються лікуванням тривалих травм. Посол Федеративної Республіки Німеччини Анка Фельдгузен сказала: «Сьогодні в центрі уваги перебувають люди, яким ми допомагаємо. Я рада і пишаюсь також тим, що бундесвер виконує такі завдання».
Німеччина не тільки лікує наших бійців. 2019 року за кошти так званої ініціативи зміцнення боєздатності для Київського госпіталю було придбано медичне обладнання на 1,9 мільйона євро.

Командувач медичних сил ЗСУ Ігор Хоменко, Посол Федеративної Республіки Німеччини Анка Фельдгузен.

З українського боку командувач медичних сил ЗСУ Ігор Хоменко подякував німецьким лікарям за допомогу. Він розповів, що з німецькими колегами триває тісна співпраця і їхнім зразком реформуються медичні сили ЗСУ.

Фото автора.

Більше фото тут.