Про це йдеться в повідомленні прес-центру ООС.

Так, у районі населеного пункту Піски ворог відкрив вогонь зі стрілецької зброї, а поблизу Опитного — здійснив дистанційне мінування перед українськими позиціями, застосувавши ручний протитанковий гранатомет, пристосований для використання мін ПОМ-2. «Ворожі провокації не становили загрози життю й здоров’ю військовослужбовців, тому вогонь вони не відкривали», — йдеться в повідомленні.

З початку дії оновленого перемир’я окупанти на Донбасі 130 разів порушили режим тиші, 21 раз використали заборонені безпілотники і в 20 випадках здійснили інженерне укріплення позицій. Про це повідомив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє Укрінформ. Очільник місії України при ОБСЄ наголосив, що це кричуще порушення Мінських домовленостей і погоджених Тристоронньою контактною групою додаткових заходів з посилення режиму припинення вогню.

За його словами, попри те, що СММ ОБСЄ звітує про 97-відсоткове зменшення кількості порушень режиму припинення вогню з 27 липня, що є великим досягненням, «безпекова ситуація на Донбасі досі залишається крихкою й непередбачуваною».

На тлі цього він вказав на те, що Місія ОБСЄ протягом 21 червня — 16 вересня 2020 року зафіксувала 485 одиниць озброєння, розміщеного з порушеннями відповідних ліній відведення, і 94% такого озброєння було виявлено в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей України.