За даними досліджень системи моніторингу РНБО, за добу одужали 1 029 пацієнтів, зафіксовано 73 летальні випадки. Зокрема, було проведено 28 779 тестувань методом ПЛР, методом ІФА — 4 992.

Антирейтинг за кількістю добових дебютів інфікування очолили Харківська область (+478), Одеська (+348), Житомирська (+345), Львівська (335) та Чернівецька (323) області.

За даними МОЗ повідомляється, що жоден регіон не може перейти до наступного етапу пом’якшення карантинних обмежень. Також відзначається стрімке збільшення кількості госпіталізацій. Під час онлайн-брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов повідомив, що минулої доби було госпіталізовано 736 осіб. Загалом в Україні станом на 26 жовтня завантаженість ліжко-місць у медичних установах, які надають допомогу пацієнтам із підтвердженими та підозрілими випадками, становить 63,4%.

Нагадуємо, що Міністерство охорони здоров’я України розробило 4-рівневий план дій на випадок погіршення епідемічної ситуації. За словами Президента Володимира Зеленського, керівництво країни буде вимушене ввести жорсткий карантин, коли в Україні почнуть виявляти 11-15 тисяч інфікувань коронавірусною хворобою на день.

Зазначимо, що від понеділка, 26 жовтня, в Україні набуло чинності нове епідемічне зонування, встановлене Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Так, за новим розподілом до червоної зони потрапили 11 обласних центрів: місто Чернівці, Рівне, Хмельницький, Чернігів, Харків, Сєвєродонецьк, Миколаїв, Полтава, Суми, Івано-Франківськ та Тернопіль. До помаранчевого рівня небезпеки віднесли 437 адміністративних одиниць.

Столиця також залишається помаранчевою. Жовтий рівень небезпеки було встановлено у 53 адміністративних одиницях. Зокрема, вимогам зеленої зони відповідають тільки
27 адміністративних одиниць. Оновлене зонування встановлено на 14 днів.

Зі свого боку, під час онлайн-брифінгу Максим Степанов заявив, що МОЗ за підтримки Президента розпочало процес відновлення інституту вакцин в Україні. Міністр охорони здоров’я наголосив, що Україна має всі необхідні потужності та найголовніше — професійних спеціалістів для відновлення виробництва вакцин.

Очільник МОЗ висловив сподівання, що оригінальна українська вакцина проти COVID-19 буде готова до виробництва вже за рік.

Нагадуємо, що 20 жовтня Президенту України Володимиру Зеленському керівництвом МОЗ разом із вченими та науковцями було представлено результати доклінічної фази досліджень української вакцини проти COVID-19.