Водночас зафіксовано 113 летальних випадків, одужали 2 990 пацієнтів.

Незмінними лідерами антирейтингу за кількістю добових «дебютів» залишаються місто Київ (577), Харківська (575), Хмельницька (478), Одеська (416) та Львівська (405) області.

Станом на четвер було госпіталізовано 976 пацієнтів. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Унаслідок збільшення госпіталізацій загальний показник завантаженості медичних закладів України поступово зростає. Нині він становить 65,8 відсотка.

За інфографікою МОЗ, жоден регіон не готовий до послаблення карантину. Найскладніша ситуація в Чернівецькій та Хмельницькій областях, де кількість захворювань на 100 тисяч населення сягає понад 400 випадків. Тяжка ситуація і в Житомирській області: наразі в регіоні стовідсоткова заповнюваність лікарень пацієнтами з підтвердженими та підозрілими випадками інфікування COVID-19.

Відомо, що нині в Україні апарати штучної вентиляції легенів задіяні на 15 відсотків, проте існує потреба в медичному кисні. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, майже 80 відсотків пацієнтів на стаціонарному лікуванні потребують кисневої терапії.

Зі свого боку під час онлайн-брифінгу Максим Степанов повідомив про вдале здійснення стратегії МОЗ, а саме — збільшення кількості тестувань. Мовляв, керівництво міністерства ставило за мету проведення 50 тисяч ПЛР-тестів на добу до середини листопада, і нині це завдання майже виконано. Окрім того, за словами очільника МОЗ, буде запроваджено новий метод швидких тестувань на антиген.

Також М. Степанов зауважив, що стрімке зростання кількості хворих на коронавірус спостерігається в усіх країнах Європи та вчергове закликав українців дотримуватись протиепідемічних правил.