В урочистому відкритті меморіалу взяли участь військовослужбовці бригади, побратими, нинішній і попередній комбриги, друзі, батько та наречена Героя.

За ініціативи місцевих мешканців пам’ятник встановили перед школою. Лейтенант Тарас Матвіїв загинув 10 липня 2020 року на позиції переднього краю оборони неподалік села Троїцьке Попаснянського району, за півтора кілометра від цього шкільного подвір’я... Під час мінометного обстрілу російсько-окупаційними військами в один із бліндажів його взводного опорного пункту влучила міна. Тарас, ризикуючи життям, врятував двох підлеглих військовослужбовців, а сам загинув.

На подвір’ї школи відбулося урочисте вшанування пам’яті офіцера. Під час заходу рідні та товариші Тараса Матвіїва на спомин про загиблого воїна висадили навколо меморіалу дерева.

«Прошу. Не віддавайте свої свободу і права через паніку та страх. Потім їх доведеться повертати кров’ю», — так казав лейтенант Тарас Матвіїв.

Указом Президента України від 13 липня 2020 року молодшому лейтенанту Тарасу Матвіїву присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Луганська область.

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.