Найбільшу кількість добових «дебютів» виявлено у м. Києві (965), Одеській (705), Київській (693), Львівській (684) та Запорізькій (592) областях.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, наразі призупинено проведення лише тих планових госпіталізацій, відтермінування яких не загрожує здоров’ю та життю пацієнтів. Водночас і надалі триває проведення операцій та надання медичної допомоги жінкам з ускладненим перебігом вагітності та пологів, новонародженим, пацієнтам з онкологічними захворюваннями.

Також М. Степанов повідомив: на стаціонарному лікуванні перебувають більш як 28 тисяч пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19 та з підозрілими випадками. Він наголосив, що амбулаторне лікування можливе лише за умови симптомів легкого перебігу хвороби: невисокої температури (до 38°C), що контролюється жарознижувальними препаратами; сухого кашлю без ознак дихальної недостатності; відсутністю шлунково-кишкових проявів та змін психічного стану.

Зі свого боку заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер повідомив, що на гарячу лінію новоствореного контакт-центру найчастіше звертаються мешканці столиці, Київської, Дніпропетровської, Харківської та Черкаської областей із питаннями про роботу сімейних лікарів, надання послуг у лікарнях, роботу лабораторій, поліклінік та скаргами на неможливість здати ПЛР-тест.

Окрім того, напередодні американською та німецькою компаніями Pfizer і BioNTech були оприлюднені успішні результати останньої проміжної фази випробування вакцини від коронавірусу. За їхніми повідомленнями, вакцина ефективна на 90%.

Керівництво ВООЗ позитивно оцінює перспективу завершальних етапів досліджень.