До того ж тут не заперечують і обмеження. Утім, усе стане зрозуміло, мабуть, у грудні, оскільки ситуація нині не на користь масових заходів.

Та хай там як, а головна ялинка так само розміститься на Софійській площі. Ще одна локація працюватиме на Контрактовій. Проте цього року, кажуть організатори, не буде концертних дійств, лише новорічна фонова музика.

Поки що не зовсім зрозуміла ситуація і з ярмарковими будиночками, які зазвичай торгують смаколиками. Тут уже виходитимуть із правил, що будуть запроваджені владою на конкретний період. Розглядається також формат, коли їжа буде на винос.

Тематика Нового року-2021 — це чарівний ліс. Головна ялинка на Софійській площі буде 31-метровою, прикрашена 10-кілометровою гірляндою та майже 1 500 іграшками. Підсвічуватиметься новорічна красуня зеленим кольором.

Біля ялинки будуть розташовані герої — 2-метрові жителі казкового лісу. Перед входом на ярмарок розташують три величезні арки, які підсвітять яскравими вогниками.

На Контрактовій площі також буде ярмарок, ялинка і фотозони, а також каток і зона дитячих розваг.

— Ми не робитимемо акцент на темі ковіду і намагатимемося зробити все, щоб у людей з’явилося відчуття казки, — зазначають організатори святкування Нового року в Києві і чекають середини грудня для остаточного розуміння нормативів функціонування святкових локацій.