Остання витримує величезні вагові навантаження під час злетів і посадок потужних повітряних суден. Постійно «бомбардують» смугу і примхи погоди. Тож, хоча пошкодження аеродромних плит, за оцінками експертів, було не критичним, потреба в заміні частини покриття також існувала. Тим паче що з огляду на значущість об’єкта і регламентовані вимоги до безпеки польотів ямковим ремонтом тут не обійтися...

Після відповідного дефектування ЗПС фахівці 28-го окремого інженерного аеродромного батальйону визначили обсяги необхідних відновлювальних робіт. Зокрема, підлягали заміні 57 аеродромних плит. Виконуючи це завдання (на знімку), військовим інженерам і будівельникам довелося водночас демонтувати 624 квадратні метри монолітного покриття та нарізати понад тисячу погонних метрів швів.

Роботи, як то кажуть, вистачало. Кваліфіковані спеціалісти своєї справи звикли виконувати її на совість. Пам’ятаючи про те, що йдеться про параметри надійності та безпеки військового летовища і, власне, важливу складову обороноздатності держави. Після завершення робіт фахівці інженерного аеродромного батальйону передадуть оновлене летовище спеціалістам інженерно-аеродромної служби бригади.

Фото зі сторінки 831-ї бригади тактичної авіації у Фейсбуці.