За даними системи моніторингу РНБО України повідомляється, що за добу інфікувалися 11057 осіб, одужали 6235 пацієнтів, 198 померли. Так, найбільша кількість добових дебютів зареєстрована в Києві (931), Запорізькій (799), Київській (700), Одеській (663) та Полтавській (624) областях.

За інформацією МОЗ України, жоден регіон не готовий до послаблення карантинних обмежень. Окрім того, уряд вирішив скасувати адаптивний карантин та епідемічне зонування. Натомість у країні запроваджено загальну помаранчеву зону в будні і жорсткий карантин вихідного дня. Такі обмеження триватимуть до 30 листопада. За словами очільника МОЗ Максима Степанова, локдаун вихідного дня уповільнить зростання кількості хворих, а як наслідок — зменшиться й кількість госпіталізацій. У такий спосіб міністерство намагається не допустити колапсу медичної системи в Україні.

Як зазначив глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан, запровадження карантину вихідного дня має дати результат на другий-третій тиждень. Якщо результату не буде, то справді для України потрібно буде оголошувати нокдаун, вважає він.