На засіданні уряду міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила про реалізацію програми, яку Кабінет Міністрів запровадив для підтримки громадян, котрі перебувають на самоізоляції.

Марина Лазебна звернулася до працівників і роботодавців: «Якщо ви мали контакти з особами, які захворіли на COVID-19, дуже важливо бути свідомими, дотримуватись режиму самоізоляції!

Перше, що повинен зробити працівник — це звернутися до роботодавця, пояснити, що мав контакт з особою, яка захворіла на COVID-19, та попросити два тижні працювати в дистанційному режимі. Відповідно до рішення уряду роботодавці на сьогодні мають право перевести своїх працівників на дистанційну (надомну) роботу.

Якщо такої можливості з огляду на характер виконуваної роботи або позицію роботодавця немає, то скористайтеся державною програмою підтримки самоізоляції.

Фонд може оплатити період перебування українців, які працюють, на самоізоляції в разі безпосереднього контакту з хворим на COVID-19.

Для цього працівник має телефоном у дистанційному режимі звернутися до свого сімейного лікаря, який відкриє листок непрацездатності.

Щоб отримати від фонду допомогу, необхідно передати отриманий листок непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19» своєму роботодавцю».

***

За інформацією, наданою Мінсоцполітики України, у період карантину для надання адресної допомоги людям, які її потребують, працюють «гарячі лінії» в усіх регіонах України.

Телефонні «гарячі лінії» для надання адресної допомоги вразливим верствам населення в період карантину запроваджено місцевими органами влади.

Завдяки цьому соціальному онлайн-сервісу структурні підрозділи з питань соціального захисту населення зможуть оперативно визначати потреби для надання допомоги та соціальних послуг людям, які цього потребують.

Насамперед це одинокі та одиноко проживаючі громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, сім’ї з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, які виховують дітей з інвалідністю, малозабезпечені сім’ї тощо.

Залишайтеся вдома — захистіть себе і своїх рідних!

З детальною інформацією про телефонні «гарячі лінії» у регіонах України можна ознайомитися на нашому сайті та на сайті Мінсоцполітики України.