За даними досліджень системи моніторингу РНБО України, за добу одужали 6 155 українців, зафіксовано 172 летальні випадки.

Регіонами з найбільшим добовим приростом підтверджених випадків інфікування стали м. Київ (1083), Дніпропетровська (740), Запорізька (727), Сумська (680) та Київська (672) області.

Під час брифінгу міністр охорони здоров’я зазначив, що збільшується кількість госпіталізацій. Так, станом на 13 листопада було госпіталізовано 1 587 українців. Нині загальна заповненість лікарень по країні становить 54,5%. Зокрема, у Волинській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Луганській, Одеській, Тернопільській та Херсонській областях ліжко-місця заповнені менш як на 50%.

Окрім того, М. Степанов наголосив, що недотримання протиепідемічних правил уже скоро може призвести до повного колапсу, нестачі місць та кваліфікованої медичної допомоги.

«У нас не буде легкої зими. Нам буде дуже важко. Наше головне завдання — пройти цю зиму з пандемією з найменшими втратами», — поділився своїм прогнозом Максим Степанов.

Зі свого боку очільник Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан повідомив, що школи та дитсадки закривати не збираються, оскільки в них спостерігається незначна кількість заражень коронавірусом.

«Школи та дитячі садочки — це останнє, що може припиняти діяльність, тому що, за даними ВООЗ, за даними МОЗ, за даними міста Києва, хворіє менше 1%. Це рахують і учнів, і персонал, і вчителів», — зазначив він.

Нагадаємо, що за ініціативою МОЗ в Україні було запроваджено карантин вихідного дня та було прийнято загальну помаранчеву зону по буднях. Обмеження почнуться з цих вихідних, 14 листопада. Попередньо карантин діятиме до 30 листопада.