З метою розбудови залізничної інфраструктури для соціально-економічного розвитку Луганської області, а саме - реалізації проекту будівництва залізничної лінії, яка з’єднає контрольовану Україною частину Луганської області із загальною мережею залізниць України, Верховна Рада України постановляє:

1. Звернутися до Кабінету Міністрів України з вимогою забезпечити будівництво та фінансування за рахунок коштів Державного бюджету України залізничної лінії, що з’єднає колії Кіндрашівська-Нова - Лантратівка і Попасна - Сватове - Куп’янськ.

2. Кабінету Міністрів України при підготовці проекту закону про Державний бюджет України на 2021 рік передбачити видатки на фінансування будівництва, зазначеного у пункті 1 цієї Постанови.

3. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на комітети Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, з питань транспорту та інфраструктури, з питань бюджету відповідно до предметів їх відання.

4. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України Д. РАЗУМКОВ.

м. Київ, 2 грудня 2020 року.
№ 1046-ІХ.