Це означає, що додатково в бюджет надійшло 13,4 млн грн. Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль (на знімку).

«Рівненщині вдалося завчасно наповнити обласний бюджет. Причому надійшло більше коштів, ніж планували. На сьогодні це додаткові 13,4 мільйона, проте до кінця року сума може збільшитися. Вільний залишок у наступному році можна спрямувати на протидію COVID-19, побудову нових освітніх закладів, ремонт доріг області», — зазначив Віталій Коваль.

Зокрема, у півтора разу більше надійшло коштів від податку на прибуток від приватних підприємств, на 15 % — податку на прибуток обласних комунальних підприємств, на 23 % — ренти за використання води та надр.

За словами голови ОДА, Рівненщина впродовж року стабільно наповнювала бюджети. Жодного місяця не було мінусових показників. Таких результатів вдалося досягти завдяки сумлінним платникам податків, а також роботі з детінізації та легалізації бізнесу.

«У період пандемії ми чітко зрозуміли, що внутрішні резерви можуть стати справжнім потенціалом для зростання області. Тому впевнено взяли курс на створення рівних умов для легального бізнесу», — додав Віталій Коваль.

Нагадаємо, за інформацією Міністерства фінансів України, Рівненщина — на четвертому місці за наповненням бюджету.

Рівне.

Фото прес-служби РОДА.