«Вночі зупинилося величезне добре серце мого найкращого друга Геннадія Кернеса. Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів і систем його організму», — повідомив бізнесмен Павло Фукс, який останні кілька місяців повідомляв новини про стан здоров’я Кернеса у своєму Телеграм-каналі.

Нагадаємо, інформація про хворобу Кернеса була підтверджена 14 вересня Харківською міськрадою. Спочатку його намагалися лікувати у міській лікарні №17, однак ураження легенів стрімко прогресувало. У ніч з 16 на 17 вересня Кернес був доставлений медичним літаком до Німеччини у клініку «Шаріте». 4 листопада Г. Кернеса офіційно оголосили новообраним міським головою Харкова, він переміг із результатом 60,34% (195 044 голосів).

Поховати Геннадія Кернеса мають наступного тижня. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов. «Можу сказати, що похорон орієнтовно відбудеться або в понеділок, або у вівторок. Усе залежить від того, як німецька влада все оформить», — сказав І. Терехов, додавши, що у четвер відбудеться розширена нарада щодо організації похорону міського голови.