Також обрали секретаря міськради. Їхнім найважливішим рішенням стало прийняття міського бюджету на наступний рік.

«Кожен із тих, хто хоче працювати й показувати результат, мав можливість обійняти керівні посади в депутатських комісіях незалежно від партійної приналежності», — вважає міський голова Борис Філатов.

Наступного року загальний обсяг доходів з урахуванням дотацій і субвенцій з держбюджету становить 14,3 млрд грн, обсяг витрат — 13,6 млрд грн. Кошторис майже на 7% перевищує торішній, а доходів запланували більше, ніж витрат.

Найбільшу частину витрат (55%, або 7,4 млрд грн) становлять захищені статті — вони зросли на 1,4 млрд грн порівняно з 2020-м. Насамперед це пов’язане з підвищенням мінімальної заробітної плати наступного року.

«Уся соціально захищена сфера з першого дня нового року буде в повному обсязі забезпечена фінансовим ресурсом. Це базовий бюджет, який продиктований чинним законодавством. Ми зобов’язані фінансувати всі ці витрати. Також завдяки залученню кредитних коштів зможемо профінансувати великі інфраструктурні програми, будівництва, реконструкції і капремонти», — додав директор департаменту економіки, фінансів і міського бюджету міськради Володимир Міллер.

Освіта стане Дніпру в 4,7 млрд грн, медицина — в 459 млн грн, із яких майже 70 млн передбачили на медикаменти. На соціальний захист і соціальне забезпечення мають намір витратити 415 млн грн, на культуру та мистецтво — 183 млн грн. Ще 219 млн грн підуть на фізичну культуру і спорт.

«Новий кошторис міста спрямований насамперед на гарантування безпеки захищених статей бюджету. Це дало змогу закрити питання, пов’язані з нарахуванням зарплат і соціальних виплат. Головне — ми прийняли так званий драфт бюджету, щоб у майбутньому місто не «влетіло» на одну дванадцяту. Бюджет — це живий механізм. Думаю, що на перших сесіях наступного року він переголосовуватиметься», — заявив міський голова.