Нині вже опрацьовуються механізми для наповнення спеціального фонду, з якого фінансуватимуться боротьба з коронавірусом, вакцинування населення і фінансова підтримка медиків. А при закупівлі вакцини від COVID-19 ключовими мають бути її якість та ефективність. Про це Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив в ефірі програми «Право на владу».

За словами глави парламенту, Міністерство фінансів та Комітет Верховної Ради з питань бюджету вже опрацьовують механізми наповнення спеціального фонду. «Ми одразу після Нового року, думаю, будемо шукати додаткові можливості щодо наповнення цього фонду», — зазначив Дмитро Разумков і наголосив, що в ухваленому Державному бюджеті на 2021 рік закладено ті видатки, зокрема на медицину, які можливі в державі за нинішніх умов. Водночас Дмитро Разумков додав, що фінансування недостатнє: «Як Верховна Рада ми виходимо лише з тих ресурсів, які нам пропонуються. Ми не можемо просто взяти і додати видатки. Ми оперуємо тими цифрами, і, давайте будемо відверті, достатньо непогано. Ми змінили, наскільки це було можливо, проект бюджету, який зайшов до Верховної Ради України».

Глава парламенту також наголосив, що при закупівлі вакцини від COVID-19 ключовим аспектом для держави має бути її якість. «Важливим питанням є якість вакцини. Тому що питання ж не в тому, щоб привезти, а в тому, чи дійсно вона буде діяти», — зазначив Голова Верховної Ради.

Дмитро Разумков переконаний, що фармацевтичні компанії нарощуватимуть потенціал виробництва, і це дасть змогу швидше забезпечити країни вакциною. За його словами, при виборі вакцини від COVID-19 Україна має йти шляхом розвинених країн, пріоритетом яких є захист інтересів і здоров’я громадян.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.