За інформацією, оприлюдненою на офіційному веб-порталі Верховної Ради України, найактивнішим за результатами 2020 року парламентарієм—представником Херсонщини від провладної сили був народний обранець, член парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Володимир Іванов.

1. Депутатські запити

За дванадцять місяців роботи народні обранці від Херсонщини подали на всіх 43 депутатські запити, з них Володимир Іванов — 33, Павло Павліш — 5, Олексій   Ковальов — 3, Вікторія Вагнєр — 2.

Два запити В. Вагнєр стосувалися функціонування спеціальних шкіл для дітей з вадами слуху та зору, навчально-реабілітаційних центрів для дітей зі складними/комбінованими порушеннями.

О. Ковальов використав своє право на запит, щоб звернутися до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо можливого вчинення корупційних злочинів заступником начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Євгеном Шевцовим. Ще один запит О. Ковальова стосувався стану галузі виноградарства та виробництва виноробної продукції.

Запити, направлені В. Івановим, стосувалися здебільшого соціальних питань.

2. Законотворчість

Частиною чинного законодавства стали 19 законів та постанов, зареєстрованих за авторства «слуг народу» з Херсонщини у 2020 році, з них:

2 — за авторства О. Ковальова (про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки та підвищення міжнародної конкурентоспроможності галузі відео- та кіновиробництва; про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короновірусної хвороби (COVID-19);

3 — П. Павліша (серед яких про висловлення недовіри Генеральному прокурору Р. Г. Рябошапці; про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо графіка проведення пленарних засідань);

5 — В. Іванова (зокрема, про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства, про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи);

9 — В. Вагнєр (зокрема, про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»; про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо державних запозичень; про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) тощо).