На початку сесії міський голова Олександр Мензул висловив співчуття рідним та оголосив хвилину мовчання у зв'язку з трагічною загибеллю в зоні проведення операції Об'єднаних сил жителя Вараша Василя Олеговича Килюшика, який проходив службу за контрактом у 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського ЗСУ.

Після розгляду всіх депутатських запитів і звернень депутати перейшли до порядку денного сесії.

Зокрема, підтримали ініціативу Нікопольської міської ради восьмого скликання «Про ініціювання створення місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація громад зон спостереження АЕС» та проголосували за відповідний проект рішення. Мета створення Асоціації - координація діяльності щодо захисту прав та інтересів населення, яке постійно проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, що входять у зони спостереження АЕС.

Олександр Мензул доповів по проектах рішень «Про затвердження структури виконавчих органів Вараської міської ради, загальної чисельності працівників апарату управління», «Про затвердження Положень про департаменти, управління, відділи виконавчих органів Вараської міської ради». Зміни до структури пов'язані з приєднанням сільських територій, появою нових повноважень від держави та потребою якісно структурувати функції виконавчих органів.
Затвердили депутати також програму розвитку малого і середнього підприємництва Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, зразки та опис гербових печаток та штампів старост, річний звіт про виконання бюджету Вараської міської об'єднаної територіальної громади за 2020 рік, Положення про помічника-консультанта депутата Вараської міської ради.

Підтримали проект рішення про призначення директора міського комунального підприємства. Ним став Юрій Трачук, який до того тимчасово вже виконував ці обов'язки.

Внесли зміни до рішення міської ради від 21.12.2018 № 1375 «Про затвердження положення про стипендію міського голови провідним спортсменам м. Вараш та їх тренерам і порядок її призначення».

Одноголосно депутати підтримали проекти рішень про передачу комунального майна з балансу сільських рад та проекти змін до установчих документів навчальних закладів приєднаних сіл.

Внесли зміни до програм «Безпечне місто», «Розумна громада», «Здоров'я», комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства, програми розвитку цивільного захисту, комплексної програми енергоефективності.

А щоб мешканці громади були в курсі того, над чим працює місцева влада, велась онлайн-трансляція засідання сесії.

За матеріалами Вараської міської ради підготувала Олександра ЮРКОВА.

Рівне.