Зокрема в районі Красногорівки, Пісків, Новозванівки, Золотого-4 і Опитного окупанти обстрілювали позиції ЗСУ із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм.

«На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь. Бойових втрат серед наших військовослужбовців немає... Метою дій противника було провокування підрозділів Збройних Сил України на відкриття вогню у відповідь для супроводу російських інформаційних наративів з підготовки українських військовослужбовців до силового сценарію розв’язання конфлікту на Донбасі», — йдеться у повідомленні прес-центру ОС.

Своєю чергою очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в інтерв’ю телеканалу «Дім» заявив, що всі вітчизняні силові й військові структури повною мірою володіють інформацією про те, що відбувається уздовж лінії зіткнення.

За словами Кравчука, країна діятиме, виходячи з реалій, «і ми не можемо не бачити загроз, вони є. І на них ми відповідатимемо адекватно, відповідатимемо дзеркально. Але не провокуючи дії, небезпечні для життя людей».

Він також повідомив, що українська делегація в ТКГ запропонує розглянути свій мирний сценарій з вирішення питання Донбасу. Якщо опоненти його не приймуть, тоді Україна змушена буде активніше протистояти російській агресії. При цьому не нападаючи, а саме захищаючи свою землю.