Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», на околицях населених пунктів Верхньоторецьке та Водяне, що на Приазов’ї, противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм та 120 мм, а також гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

За даними прес-центру штабу ООС, неподалік населених пунктів Лебединське та Трудівське російсько-окупаційні війська гатили із великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів. Поблизу селища Гнутове окупанти застосували ручний протитанковий гранатомет, а біля Мар’їнки — стрілецьку зброю. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поблизу Південного, ворог здійснив обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

«На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед наших військових немає. Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку проросійських збройних формувань на непідконтрольній території.

Зокрема, окупанти продовжують здійснювати провокаційні обстріли із застосуванням мінометів 120-го та 82-го калібру, а також гранатометів усіх типів», — йдеться у повідомленні штабу.