Загальне керівництво здійснював начальник інженерних військ — начальник управління інженерних військ Командування Сил підтримки ЗС України полковник Олександр Яковець.

До практичних занять залучалися майже три десятки військовослужбовців. Зокрема, це командири військових частин, які формують загони розмінування або виділяють понад дві групи для виконання завдань.

Заняття було організовано на чотирьох навчальних місцях. Керівники довели до присутніх основні керівні документи та вимоги, що визначають порядок очищення від вибухонебезпечних предметів територій арсеналів, баз. Також порядок екіпірування сапера для виконання завдань з розмінування на арсеналах, базах, необхідні документи, які мають бути у кожного військовослужбовця загону розмінування, порядок обладнання автомобіля для перевезення небезпечних вантажів, організацію медичного та пожежного забезпечення.

Окрім цього, було наочно продемонстровано порядок обладнання робочого майданчика для групи розмінування, роботу саперів на ділянці з пошуку ВНП та завантаження їх на транспортний засіб, варіанти здійснення локалізації під час знищення ВНП, що належать до ІІ категорії небезпеки, а також основні вимоги до обладнання підривного поля у військових частинах.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Сил підтримки ЗС України.

Фото служби зв’язків з громадськістю Командування Сил підтримки ЗС України.