12 березня 2021 року в офісі Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» відбулася презентація порадника для школярів «Як вижити під час надзвичайної ситуації та в умовах війни: легко про серйозне».

Порадник розроблено спільними зусиллями Громадської мережі «Eleos-Ukraine» та управління Цивільно-військового співробітництва Генерального штабу ЗСУ.

Метою створення порадника стало формування в учнівської молоді свідомого ставлення до свого життя і здоров’я, оволодіння навичками безпечної для життя і здоров’я поведінки під час проведення воєнних дій, вибухів на складах боєприпасів, замінування територій, виникнення надзвичайних ситуацій, стихійних лих тощо. За основу книги взято напрацювання литовських фахівців у сфері безпеки життєдіяльності.

До слова було запрошено голову правління «Eleos-Ukraine» Сергія Дмитрієва, начальника управління Цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України полковника В’ячеслава Власенка, програмну директорку «Eleos-Ukraine» Олену Танасійчук, військового аташе представництва ЄС полковника Альгірдаса Норкуса, аташе з питань оборони при посольстві Литовської Республіки в Україні полковника Дарюса Адомайтіcа.

Упорядниками порадника стали викладачі українських вишів, офіцери ЗСУ, представники Товариства Червоного Хреста України, експерти з критичного мислення та безпеки в Інтернеті: Наталія Нечаєва-Юрійчук, Олена Танасійчук, Олексій Ноздрачов, Сергій Дмитрієв. Відредагувала текст Парасковія Нечаєва. Проілюстрував порадник відомий український художник Андрій Єрмоленко.

Фото управління Цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України.