На Рівненщині триває робота зі створення індустріального парку «Rivne industrial park», який розташований на території Малолюбашанської громади (площа — 125,1 гектара).

Серед першочергових завдань — оголошення тендера та проведення торгів на розробку плану території та стратегічної екологічної оцінки.

Фінансуватиме ці роботи Рівненський район разом із Малолюбашанською громадою. А для облаштування інженерної інфраструктури індустріального парку планують залучити кошти Державного фонду регіонального розвитку.

«Починаємо з містобудівної документації — детального плану території. Тут основною є роль Рівненської РДА — якісно підготувати технічне завдання, провести тендерну процедуру, залучити кошти для оплати послуг розробника документації. На основі плану території далі готуватимемо окремі проекти для інженерного облаштування: під’їзні шляхи, підведення електроенергії, газу, води тощо. Рухаємося в цьому напрямі із дотриманням визначених термінів», — зазначив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Костянтин Мокляк.

Голова Рівненської РДА Олександр Коваль додав, що питання розроблення детального плану території з розміщення індустріального парку «Rivne industrial park» та стратегічної екологічної оцінки включено до Програми соціально-економічного розвитку Рівненського району на 2021 рік.