Крім того, що голова Рівненської ОДА Віталій Коваль взяв участь у роботі сесії Вараської міської ради, він ще й провів робочу нараду за участі вараського міського голови Олександра Мензула, голови Вараської районної ради Ярослава Березюка, голови Вараської РДА Анатолія Рижого та їхніх заступників.

Обговорили етапи будівництва дороги в напрямку Зарічного. Пріоритетною залишається ділянка між Рудкою й Більською Волею. Роботи тут мають розпочатися вже найближчим часом, як тільки Рівненська ОДА підпише контракт. Олександр Мензул також порушив питання щодо завершення ремонтних робіт по вулиці Парковій, яка досі залишається проблемною для міста. Загалом сторони домовилися про тісну співпрацю на рівні громада—район—область.

Радивилів чекатиме свого героя

Рятувальники з Дубенщини відбули на ротацію в зону проведення операції Об’єднаних сил у Донецькій області. Серед них і мешканець Радивилівської територіальної громади, командир відділення ДПРЧ-7 м. Радивилова, прапорщик служби цивільного захисту Юрій Кадишин.

У тих районах Донбасу, де раніше відбувалося російсько-українське протистояння, наші бійці виконуватимуть поставлені завдання з відновлення пошкоджених від артилерійських обстрілів житлових будинків, а також налагоджуватимуть системи життєзабезпечення на визволених територіях.

У Малій Любаші новосілля для лелек

Нову домівку для лелек облаштували енергетики Костопільського РЕМ по вулиці Центральній у Малій Любаші — центрі Малолюбашанської сільської ради. Це спеціальні металеві каркаси під гнізда, які виготовляють працівники цеху по ремонту обладнання ПрАТ «Рівнеобленерго». Їх встановлюють вище рівня електромереж. Це не лише турбота про птахів, а й попередження аварійних відключень. Адже небезпечне розташування пташиних гнізд безпосередньо на опорах спричиняє пошкодження електромереж, аварійні відключення, становить загрозу для життя населення у разі обриву мережі, а також для самих птахів.

У Рокитному «Арт-громада»

Креативні маршрути успіхів Рокитнівської селищної територіальної громади у розвитку культури обговорили в Рокитному з командою проекту «Арт-громада».

— У процесі реорганізації нам важливо не втратити культурну родзинку, а, навпаки, розвивати свої особливості, — розповідає рокитнівський селищний голова Григорій Таргонський. — З нами ділилися досвідом щодо розвитку культури у громаді фахівці проекту «Арт- громада» та Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. Обговорили надбання, шляхи збереження наших традицій та збагачення культурної спадщини. Експерти надали консультації з юридичних та бюджетних питань у процесі реорганізації культурної сфери. Про діяльність культурної інституції поза бюджетом громади розповіла на власному прикладі голова громадської організації «Нація талантів» Оксана Ігас.

У Сарнах раді інвестору

130 мільйонів гривень інвестує в будівництво Сарненського заводу з переробки відходів громади німецька компанія «BRAUN INDUSTRIAL TECHNOLOGY» GmbH («Браун Індастріал Технолоджі» ГмбХ).

Як розповів сарненський міський голова Руслан Серпенінов, 15 березня зареєстроване спільне підприємство — ТОВ «Сарненський завод переробки відходів»: «Німецький партнер-інвестор визначив нашу громаду як надійного партнера у створенні спільного бізнесу, який зацікавлений у використанні сучасного європейського досвіду в поводженні з відходами згідно зі стандартами ЄС».

Рівне.