Днями Овруцьку та Хорошівську лікарні на Житомирщині відвідав відомий український політик і науковець, Голова Верховної Ради у 2002—2006 роках та з 9 грудня 2008 року по 6 грудня 2012-го, народний депутат трьох скликань, доктор історичних наук, професор, дійсний член НАНУ, засновник благодійного фонду «Майбутнє Полісся» Володимир Литвин (на знімку). 

Він передав медичним закладам необхідне для боротьби з панде-мією коронавірусу обладнання: чотири кисневі концентратори та шість пульсоксиметрів, а також 40 захисних костюмів багаторазового використання і 500 захисних масок.

Під час зустрічей із медичними працівниками та жителями поліської глибинки Володимир Михайлович зауважив, що нині більшість мешканців навіть маленьких сіл та містечок регіону, який уже майже місяць перебуває у червоній зоні епіднебезпеки, усвідомлюють загрозливі масштаби коронавірусного лиха. Колишній Голова Верховної Ради України намагається в міру своїх сил надавати допомогу і підтримку медичним закладам Житомирщини для боротьби з цією загрозою.

Під час візиту на Полісся Володимир Литвин також відвідав Хорошівський психоневрологічний інтернат, в якому нині перебувають 100 підопічних, і передав для потреб закладу 100 кілограмів цукру, засоби гігієни, захисні маски і пульсоксиметри. Антисептики та захисні маски також отримали працівники Музею коштовного і декоративного каміння у Хорошеві та прихожани овруцького Свято-Василівського собору.

Житомирська область.

Фото зі сторінки Володимира Литвина у Фейсбуці.