Завідувач амбулаторії Георгій Лебедюк та голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Місцеві мешканці зраділи, коли під сільську амбулаторію реконструювали колишнє приміщення радгоспу, яке стояло пусткою. Здійснили це в рамках проекту, партнером якого є Міжнародний банк реконструкції та розвитку.

В яких умовах працюють нині сільські медики і чи поліпшилась якість надання медичної допомоги, ознайомився голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. Про це йому розповів завідувач амбулаторії, лікар із великим досвідом Георгій Лебедюк:

«Наш заклад вдалось реконструювати дуже вчасно. Нарешті ми отримали дійсно нові та сучасні умови праці. Адже щотижня в амбулаторію звертаються понад 100 пацієнтів».

У закладі повністю замінили медичне обладнання, є власна лабораторія, облаштували кімнату для денного стаціонару, а також кабінет для щеплень та оглядову кімнату, розширили перелік послуг для пацієнтів, осучаснили територію.

Жителі села Воронки, дізнавшись про приїзд керівника області, вирішили поспілкуватися з ним на медичні теми. Вони задоволені роботою медиків амбулаторії, однак не задоволені деякими проблемами з надання послуг, пов’язаних з пандемією. Скажімо, пенсіонерка Лідія Деркач, медик з величезним стажем, від імені всіх жителів просила вирішити питання з, на їхню думкою, необдуманою забороною медикам ставити крапельниці людям в амбулаторії. А такого лікування потребують чимало жителів села. До міста у багатьох немає здоров’я добиратися, та й дорога погана. До того ж, лікарні тепер віддані під лікування інфікованих коронавірусом. Тож сільські мешканці опинились перед проблемою, яку просять розв’язати голову Рівненської ОДА Віталія Коваля. Адже вони хочуть отримувати якісні, у повному обсязі медичні послуги. Адже від серцево-судинних та інших хвороб втрачаємо ще більше людей, ніж від ковіду, аргументують вони.

Фото прес-служби ОДА.