У закладі, який спеціалізується на профільному вивченні природничо-математичних предметів та історії, і де навчаються 605 дітей не лише з Дубровиці, а й із колишнього Зарічненського (нині Вараського) району, 10 випускників набрали по 200 балів з української мови та літератури, біології, хімії, математики, фізики під час складання ЗНО. Відтак з цього показника Дубровицький ліцей — у двадцятці кращих серед 350 навчальних закладів Рівненщини.

Четверте місце в області утримує він і за підсумками обласного конкурсу захисту науково-дослідницьких учнівських робіт, що його проводить Рівненська Мала академія наук. А у ньому брали участь 112 шкіл Рівненщини.

У талановитих дітей не менш талановиті педагоги і керівники науково-дослідницьких робіт.

— З 2010 року наші вчителі беруть участь в обласному конкурсі «Учитель року». Лауреатами цього конкурсу в різні роки були Галина Білотіл, Олена Потер, Ірина Островець, Ольга Дубінець, Вікторія Кренько, В’ячеслав Кедрук, — розповідає директор НВК «Ліцей-школа», депутат Дубровицької міської ради Володимир Кушнір (на знімку вгорі), який у 2014 році теж став переможцем обласного конкурсу «Учитель року» в номінації «Директор», показавши      своїм підлеглим приклад. — А у цьому році наш колектив вітав і порадів за успіх нашого колеги, вчителя трудового навчання Сергія Берестеня (на знімку), який став переможцем районного та обласного етапів такого конкурсу.

Фото надано автором.