За даними прес-центру штабу ООС, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», поблизу Пісків, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із мінометів 82-го та 120-го калібрів, а біля населених пунктів Старогнатівка, Авдіївка та Водяне, що на Приазов’ї, окупанти гатили із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік Водяного, що на Донеччині, бойовики застосували протитанковий ракетний комплекс. Поблизу населених пунктів Світлодарське, Луганське та Золоте-4 загарбники лупили із автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Біля селищ Шуми та Новотошківка бойовики відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

«Унаслідок ворожих дій два військовослужбовця зі складу операції Об’єднаних сил отримали поранення. Захисників оперативно доправили до лікувального закладу, де їм надають необхідну медичну допомогу. Стан поранених — задовільний. На обстріли противника військові відкривали вогонь у відповідь. Окупанти активізували роботу з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. 1 квітня зафіксовано проведення інженерних робіт в лісопосадці поблизу населеного пункту Шуми, де представники збройних формувань Російської Федерації облаштовували нові оборонні споруди», — зазначили в штабі.

Бойовики продовжують проводити навчання із залученням озброєння та військової техніки.

«Так, 27 березня БПЛА зафіксували 19 танків на полігоні поблизу Бугаївки та 22 танки на полігоні поблизу населеного пункту Круглик, що на тимчасово окупованих територіях Луганської області, які були розміщені з порушенням виділених місць зберігання озброєння. Також за допомогою повітряного спостереження, було виявлено 15 самохідних та 12 причіпних артилерійських засобів ураження на тому ж полігоні поблизу Бугаївки», — йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 31 березня.