Тут розвантажуватимуть, перевантажуватимуть та зберігатимуть різні товари, які в подальшому відправлятимуть залізницею.

— Такий термінал дасть змогу підприємцям відправляти свою продукцію на експорт у будь-яку точку світу. Це підприємство офіційно зареєстроване, тому всі сплачені податки йтимуть в бюджет громади, — каже голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. — Термінал, що розмістився на 10 гектарах, поліпшить логістику та знизить ціни на вантажні перевезення, допоможе зберегти дороги. Він має власні під’їзні колії, сучасне обладнання, огороджений та забезпечений відеоспостереженням.

Тут є вантажні машини, механізми, крани та навантажувачі.

Як розповів заступник директора ТОВ «Імтрекс» Андрій Левченко, загалом у «порту» можуть одночасно завантажуватися 50 вагонів, його потужність планують збільшити до двох тисяч контейнерів на місяць.

— Перед запуском нашого термінала ми відновили колійне господарство, придбали тепловози, поставили крани. Роботи ще активно тривають. Вже запущені перші потяги, які прямують як на Європу, так і на великі порти Одещини. Зовсім недавно прибув перший контейнер з Америки, транзитний час якого становив 30 діб. Це хороший результат. Для прикладу, на порти Чорного моря контейнер йде два місяці», — розповідає Андрій Левченко.