За їхньою легендою, протистояли одна одній дві протиборчі сторони. Тож відпрацьовувалися здатність однієї з них до наступальних дій і, відповідно, спроможність іншої дати відсіч. Рішення на ті чи інші бойові дії ухвалювали командири та штаби бригад. При цьому посередники знали тільки дії командира тієї частини, при якій вони були задіяні в навчаннях. Зрозуміло, що за таких обставин роль керівного складу була визначальною.

Навчання тривали у два етапи і складалися з теоретичної та практичної частин. Тож спершу командирам належало забезпечити відповідний ступінь бойової готовності частини та спланувати бойове застосування бригади. А на другому етапі відпрацьовувалися практичні дії авіації щодо ведення розвідки, прориву системи протиповітряної оборони та завдання ударів по об’єктах умовного противника.

Керівник навчань і посередники оцінили роботу командування бригади, ескадрилій і штабів щодо управління бойовими діями. За словами командира бригади полковника Олега Паливоди, мети навчань було досягнуто.

Полтавська область.

Фото зі сторінки 831-ї бригади тактичної авіації у Фейсбуці.