«Танкові підрозділи відповідно до Мінських домовленостей відведено від лінії зіткнення, участі в бойових діях вони не беруть уже давно, — поінформували у прес-центрі штабу Об’єднаних сил. — Проте вони постійно відшліфовують майстерність під час тренувань. Танкісти бригади тричі перемагали у змаганнях на звання кращого танкового підрозділу країни й двічі захищали честь України на міжнародних танкових змаганнях, вдосконалювали майстерність у контрнаступі».

За легендою навчань, ворог прорвав оборону, а піхотинці змушені були відступити. Танкісти, підняті за тривогою, отримали наказ здійснити марш у район очікування з подальшим виходом на вогневі рубежі. Під час розвідки боєм панцирники визначили головні сили противника та змусили його виявити себе. Коли противник викрив себе, в бій вступили основні сили танкового резерву.

Умовний ворог не здавався й задіяв артилерію. Танкісти, щоразу отримуючи нові команди про зміну обстановки, в умовах бою блискавично відреагували — відійшли, щоб знайти слабке місце в обороні ворога й повернути втрачені позиції. Для безпечного проведення відходу та введення противника в оману танкісти застосували димову завісу й замаскували свої дії. Як результат, танковий підрозділ, здійснивши перегрупування, контратакував ворога з іншого флангу, де наступ був найменш очікуваний.

Доки тривав бій, від удару з неба танкістів прикривали зенітники, адже загрози слід очікувати не тільки із землі, а й із повітря.

Зрештою, ворог не витримав потужного вогневого натиску українських сил. І це, як розповіли танкісти, — лише частина контрнаступальних дій. За умов реальної бойової обстановки обороняти повернуті під час бою позиції будуть ще й інші підрозділи бригади.

«Ми постійно підтримуємо бойову готовність нашого підрозділу, тренуємо особовий склад діяти в реальній бойовій обстановці та практикуємо проведення занять на незнайомій місцевості», — зазначив керівник занять, командир підрозділу.

Танкісти наголошують, що запорукою перемоги в бою є постійне вдосконалення навичок та максимальна злагодженість екіпажів і підрозділу загалом. Бо сила й мужність народжують переможців, згуртованість — непереможних.

Луганська область.

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.