За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населених пунктів Авдіївка, Лебединське та Водяне, що на Приазов’ї, бойовики здійснили прицільний обстріл зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поблизу населеного пункту Золоте-4, загарбники гатили із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а біля Новоолександрівки — зі стрілецької зброї.

Проросійські найманці продовжують роботи з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій.

5 квітня зафіксовано проведення інженерних робіт поблизу населеного пункту Калинівка Донецької області, де представники незаконних збройних формувань облаштовували нові оборонні споруди у напрямку позицій ЗСУ. Того ж дня проводилися інженерні роботи у районі донецького аеропорту.

«Внаслідок ворожого вогню двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил дістали кульові поранення, несумісні з життям. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблих захисників. На обстріл російсько-окупаційних військ наші захисники відкрили вогонь у відповідь. Українська сторона СЦКК повідомляє про активне розповсюдження окупантами неправдивої інформації та відвертих фейків, метою яких є дискредитація наших військових.

Інформуємо, що ЗСУ незмінно дотримуються режиму припинення вогню та раніше досягнутих домовленостей», — зазначили в штабі.