Великодніми кошиками служитимуть ящики від куль і військові шоломи.

Щоби там, на передовій, вони відчули смак та аромат рідного дому, турботу й опіку тилу.

«Волонтери Косівщини постійно підтримують наших воїнів, — наголошує голова міської територіальної громади Юрій Плосконос. — До Великодня готуємо чергову місію, і прошу всіх долучитися — хто чим може. Особлива потреба — кошти, за які закупимо м’ясо. Адже для щирого українця нема нічого кращого за ковбасу, кров’янку і сальтисон до Великодня».

Одна з ініціаторок благодійної місії — місцева волонтерка Ольга Гарасим’юк. «Збір об’єднує всіх небайдужих, незалежно від політичних уподобань. Уже долучилася Юлія Таринська із командою «Гуцульські волонтери». Маємо намір закупити три-чотири туші свиней для переробки, — ділиться вона планами. — А ще спекти до 300 пасок, намалювати писанки. Актуально ще зібрати засоби гігієни, білі мішки для пакування, ящики, цвяхи та скоби. Просимо приєднатися до благодійної справи».

Для Ольги Гарасим’юк — це вже сьома волонтерська поїздка. До благодійності долучаються трудові колективи, майстрині-писанкарі та файні господині. А ще школярі, які не тільки писанки готують, а й листи та малюнки для бійців.

Фото Ольги Гарасим’юк.