Поблизу селища Луганське «внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав поранення, несумісні з життям», — повідомляє штаб ОС.

За інформацією штабу, у районі н. п. Водяне противник двічі вчиняв артилерійський обстріл цивільної інфраструктури. Крім того, зафіксовано проведення інженерних робіт з облаштування нових оборонних позицій убік лінії розмежування поблизу населеного пункту Широкине, а в напрямку селища Зайцевого ворог вчинив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Українська сторона СЦКК зазначає, що збройні формування РФ на полігонах продовжують військові навчання та навчання найманців для проведення провокацій і можливої ескалації конфлікту.

Зі свого боку начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив у телеефірі, що українська армія готова до швидкого реагування на загострення воєнної ситуації на сході України й уздовж усього українсько-російського кордону. Він також наголосив, що ситуація контролюється, попри те, що останнім часом Росія нарощує свої війська поблизу нашого кордону. До того ж РФ проводить контрольну перевірку боєздатності армії.