За допомогою рентгенсистеми «MOVIPLAN» дубенські медики діагностуватимуть, візуалізуватимуть та документуватимуть захворювання та ушкодження. Її буде встановлено в оновленому приймальному відділенні лікарні, вже підготовлено місце під рентгенсистему.

— Міська влада давно клопотала про її придбання перед областю, і ми дуже вдячні, що нас почули, — розповідає дубенський міський голова Василь Антонюк. — Адже наявне обладнання вже давно втратило свої технологічні якості і понад два роки працює з певними порушеннями, що не підлягають коректуванню та ремонту у зв’язку з тривалим терміном експлуатації. До речі, загальна сума фінансової допомоги обладнанням від області нашому місту за останні п’ять місяців становить майже сім мільйонів гривень, включно з комп’ютерним томографом, який отримали місяць тому.

Тим часом дубенська міська влада подбала про те, щоб першою в області побудувати кисневу станцію в міській лікарні, що, за словами Василя Антонюка, дало можливість підвести кисень майже до усіх 190 ліжко-місць.