За даними прес-центру штабу ООС, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту Невельське, противник вчинив обстріл позицій наших захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру та гранатометів різних систем. Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, бойовики гатили із ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а біля селища Широкине — зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік селищ Зайцеве та Шуми, найманці лупили з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає. Про всі факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ», — зазначили в штабі.

Спікер Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович днями висловив думку ЗМІ, що, зважаючи на посилення агресії РФ на сході України, загострення на фронті неминуче. «Моя оцінка особиста, як людини, яка цікавиться військовими питаннями, збігається з оцінкою нашого ГУР, що буде загострення на фронті. Воно фактично неминуче. І можуть бути спроби просунутися далі вглиб території України на фронті. Регіональної війни або нападу з півночі, з півдня і з кримського напрямку не передбачається», — зазначив він.