Воно допоможе військовим лікарям якісніше проводити складні хірургічні втручання захисникам України, які беруть участь в Операції об’єднаних сил, і цивільним жителям Донецької та Луганської областей.

Операційний стіл, мобільний рентгенапарат та багато іншого медичного обладнання привезли з Франції та передали учасники міжнародної стратегічної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід».

Як зазначив засновник гуманітарної ініціативи, командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, нове обладнання, за допомогою якого відтепер операції проводитимуться значно швидше і безпечніше, є вкрай необхідним для ефективної роботи військових лікарів.

— Зокрема, це стосується сучасного коагулятора, який медики використовуватимуть у хірургії для розрізів і зупинки кровотечі. Його особливість — можливість «припікати» судини, тобто швидко зупиняти кровотечу і не завдавати шкоди внутрішнім органам пацієнта, — наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Нагадаємо, що цей військовий мобільний госпіталь має найбільшу ділянку відповідальності — частину Донецької та Луганської областей. У районі його відповідальності працюють лікарсько-сестринські бригади у Світлодарську, Попасній, Бахмуті та Торецьку. Медики саме цього госпіталю першими приймали поранених з донецького аеропорту та Дебальцевого.

Служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.