Про це повідомляє прес-служба штабу ООС. Так, неподалік Авдіївки ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру, а біля селища Південне — ще й з протитанкових ракетних комплексів, зенітних установок, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу Майорська російські окупанти вчинили обстріли з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Біля Пісків противник використав великокаліберні кулемети, підствольні та станкові протитанкові гранатомети. У районі населеного пункту Зайцеве ворог вчинив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

«Бойових втрат серед наших захисників за минулу добу немає. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК», — підкреслюється в повідомленні.

Підрозділи Об’єднаних сил готові до будь-яких дій з боку противника, — заявив командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко під час інспектування разом із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим позицій підрозділів системи МВС, які залучені до проведення ООС.

— Ми проводимо інспекційну поїздку, яка має на меті проконтролювати ключові функції оборони, які покладені на підрозділи Національної гвардії, а також на інші підрозділи системи МВС, які входять у сили ООС. Розраховуємо на мирний розвиток подій, уникнення тієї ескалації, яку готують російські найманці й російські збройні сили, але водночас — ми повністю готові захищати наші рубежі. Основне завдання нашої перевірки — визначити всі необхідні заходи для додаткової оборони. Інспекція проходить по всій лінії фронту — у Донецькій і Луганській областях. З 2015 року це найбільша концентрація ворожих сил біля наших кордонів, а зважаючи на ту істерію та інформаційну атаку, яку проводять російські пропагандисти, можна сміливо сказати, що це найбільша загроза, — цитує Арсена Авакова прес-служба штабу ООС.

Міністр внутрішніх справ також повідомив, що буде проведено навчання поліцейських із забезпечення контрдиверсійних дій, а також навчання спільних сил ДСНС та ДПСУ в акваторії Азовського моря із забезпечення розмінування та всіх додаткових операцій.